Mufinky a donuty s jahodovým krémem

Koupila jsem si nové krásné formičky na pečení, takže jsem hned musela vyzkoušet co nejvíce nových receptů 🙂 Jeden na donutky jsem vám psala už v předchozím příspěvku. Tenhle je univerzální a můžete ho použít pro nejen donutky, ale i muffiny, chlebíček, bábovku. Prostě jak se vám bude hodit 😉 Ingredience se dají obměňovat. Třeba cuketu můžete vyměnit za mrkev, místo vanilky dát sušený zázvor a skořici a udělat je ve stylu mrkvového dortu. Dají se jíst samotné, s jogurtem nebo s nějakým krémíkem, jaký jsem k nim připravila já. Tentokrát jahodovým „pribináčkem“ 😉

Ingredience:

– 120g celozrnné špaldové mouky

– 80g mandlového proteinu Erdschwalbe

– 150g erythritolu Erdschwalbe

– 80g strouhaného kokosu

– lžička mleté vanilky

– 1,5čl kypřícího prášku bez fosfátů

– 40g kokosového oleje Viridian

– 200g oloupané na jemno nastrouhané cukety

– 1 nastrouhané jablko

– 3 domácí nebo bio vajíčka

– 150g bílého sojového jogurtu (nejlepší je Sojade)

Na krém:

- 1 balení tofu natural

– 1 vanilkový pudink Alnatura (nebo Alpro)

– 1/2 banánu

– 1 odměrka jahodového rýžového proteinu Growing naturals​

Rozmixovat do hladka a potřít tím donutky a muffiny + trošíčka dia jahodového džemu.

Já si krémík dala na svačinu s půlkou banánu a teda je vynikající jako veganský jahodový pribináček s horou bílkovin.

Nutriční hodnoty - 100 g buchtiček

Energetický hodnota (kcal)

Bílkoviny (g)

Tuky (g)

Sacharidy (g)

222

10,1

14

15,5

Nutriční hodnoty - 100 g krému

Energetický hodnota (kcal)

Bílkoviny (g)

Tuky (g)

Sacharidy (g)

135

14,5

5

7,5

Spokojené bříško zaručeno 🙂

Napsat komentář 2 komentářů