Fazolové blondies

​Vzpomínáte na recept Brownies pro mlsné fitnessky na instagramu známý jako #beaniebykatty ? Já jsem si ho ohromně oblíbila a vy také! 🙂 To mi dělá velikou radost a každý den mě těší, když mě označujete u vašich fotek téhle dobrůtky.

Ale aby se nám úplně neomrzelo a měli jsme nějakou změnu na podzim, vymyslela jsem jeho novou „blonďatou“ verzi 😉 Receptura zůstává stejná, jen se obmění 2 ingredience. Místo červených fazolí použijeme bílé (zkoušela jsem i cizrnu, ale fazole přece jen fungují v receptu lépe ať co se týče chuti, tak nadýchanosti těsta. Ale vyzkoušet jí můžete také ;-)) a místo kakaa vanilku. Rázem máme nový lahodný dezertík, který vám zajistí báječné podzimní snídaně nebo svačinky. Těšíte se? Tak jdeme na něj!

Ingredience na 1 porci:

– 100g bílých fazolí z konzervy propláchnutých od nálevu

– 1 vajíčko

– 10g vanilkového proteinu (používám rýžový nebo mandlový bez příchuti, poslouží téměř jakýkoli, který máte rádi)

– 20 kapek vanilkové stévie Zdravyden nebo jiné sladidlo (např. 2 čl medu nebo Erytritolu)

– 1/2 čl skořice

– větší špetka burbonské mleté vanilky

– 1/3 čl kypřícího prášku

Všechny ingredience umixujeme na úplně hladké těsto. Já používám tyčový mixér. Nalijeme do silikonové formy nebo vyložíme pečícím papírem.

Já používám formu na menší chlebíček a těsto naliju jen do 2/3. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňu, dokud povrch nepopraská a blondies nevyběhne. Na povrchu může být lehce nazlátlé, ale nepečete ho déle, aby se vám nevysušilo. Výborné je lehce zchladlé čerstvé nebo i studené odleželé jako taková „bábovka“.

[tu_countdown id=6645 design=27][/tu_countdown]

Navrch si ho můžete dozdobit čímkoli budete chtít. Já si oblíbila verzi s vanilkovým pudinkem alpro a pekanovým máslem. Ale můžete přidat třeba i hruštičku, arašídové máslo, jogurt,… na co budete mít chuť a co vám sedne do maker 😉

Dejte vědět, až ho vyzkoušíte a na instagramu označte hashtagem #beaniebykatty.

Těším se na vaše výtvory 🙂

Nutriční hodnoty - 1 porce

Energetický hodnota (kcal)

Bílkoviny (g)

Tuky (g)

Sacharidy (g)

208

20,39

6,3

12,7

  • Laura napsal:

    je možné nahradiť mletu vanilku vanilkovou arómou ?

  • Pavča napsal:

    Dobrý den, recept vypadá skvěle. Dá se něčím nahradit protein? Děkuji předem, hezký večer.

  • Marie napsal:

    Ahoj Katty, jakou vegan alternativu vajíčka můžu použít? Půlka banánu by mohla stačit, co ty na to? 🙂

  • Růženka napsal:

    Teď jsem je dodělala a nemám slov. Děkuji Katty za skvělý recept! 🙂

  • Alena napsal:

    Včera jsem upekla Tvé brownies a teď mám v troubě blondies a už se těším! Díky za skvělé recepty.

  • Barča napsal:

    Ahoj Katty, chystám se vyzkoušet tvé Blondies, jenom se chci zeptat, ta 1 porce na kterou uvádíš hodnoty je jak velká? Abych věděla kolik toho můžu sníst :D. Díky 🙂

  • Aneta napsal:

    Ahoj, právě jsem dopekla blondies ze sójových bobů 🙂 povedlo se – mají lehce oříškovou příchuť.

  • Kačka napsal:

    Ahoj, myslíš, že nebude vadit , když tam dám protein s čokoládovou příchutí ?

  • >