Koupila jsem si nové krásné formičky na pečení, takže jsem hned musela vyzkoušet co nejvíce nových receptů 🙂 Jeden na donutky jsem vám psala už v předchozím příspěvku. Tenhle je univerzální a můžete ho použít pro nejen donutky, ale i muffiny, chlebíček, bábovku. Prostě jak se vám bude hodit 😉
Ingredience se dají obměňovat. Třeba cuketu můžete vyměnit za mrkev, místo vanilky dát sušený zázvor a skořici a udělat je ve stylu mrkvového dortu. Dají se jíst samotné, s jogurtem nebo s nějakým krémíkem, jaký jsem k nim připravila já. Tentokrát jahodovým „pribináčkem“ 😉
Ingredience:
– 120 g celozrnné špaldové mouky
– 80 g mandlového proteinu
– 150 g erythritolu
– 80 g strouhaného kokosu
– lžička mleté vanilky
– 1,5 čl kypřícího prášku bez fosfátů
– 40 g kokosového oleje
– 200 g oloupané na jemno nastrouhané cukety
– 1 nastrouhané jablko
– 3 domácí nebo bio vajíčka
– 150 g bílého sojového jogurtu (nejlepší je Sojade)
Na krém:
- 1 balení hedvábného tofu
– 1 vanilkový pudink Alnatura (nebo Alpro)
– 1/2 banánu
– 1 odměrka jahodového proteinu Happy Power
Rozmixovat do hladka a potřít tím donutky a muffiny + trošíčka dia jahodového džemu.
Já si krémík dala na svačinu s půlkou banánu a teda je vynikající jako veganský jahodový pribináček s horou bílkovin.
Energetická hodnota (kcal)
222
Bílkoviny (g)
10,1
Tuky (g)
14
Sacharidy (g)
15,5
Energetická hodnota (kcal)
135
Bílkoviny (g)
14,5
Tuky (g)
5
Sacharidy (g)
7,5
Spokojené bříško zaručeno 🙂
Ahoj Katty,
Odkud máš prosím formičku na donuty,nemůžu ji nikde sehnat.
Děkuji
El
Z internetu. Stačí do vyhledávače zadat forma na donuty 😉