Ovocná buchta s tvarohovou náplní

I když jsou ovesné vločky k snídani skvělou volbou a dají se připravit na mnoho způsobů, i když je občas obměníme za rýžové chlebíčky, kukuřičnou kaši či cokoli jiného, občas prostě dostaneme chuť na klasickou českou buchtu! Teda aspoň já ano. 🙂 Nejlépe s nějakou krémovou náplní, spoustou ovoce a zalitou želé. K tomu obilná kávička a víkendové ráno nemůže být krásnější. No nemám pravdu? K tomu už jen nějaká příjemná společnost.

Jak ale takový moučník připravit, aby byl z rostlinných ingrediencí, nízkotučný a zdravý? Tak právě takový návod tu pro Vás máme! Věřte-nevěřte, raději vyzkoušejte.

ovocna-tvarohova-buchta

10ks, příprava 45 minut

Ingredience

Piškot

- 25 g pohankové mouky

- 50 g špaldové celozrnné mouky

- 30 g cizrnové mouky

- 75 g pšeničné polohrubé mouky

- 135 g agáve nebo kukuřičného sirupu

- 150 ml ovesného mléka

- 1 čl kypřícího prášku


"Tvarohová" náplň

- 300 g tofu natural

- 50 g sušeného kaštanového nápoje (můžete použít i jiný druh)

- 30 g agáve sirupu

- trocha vody nebo mléka v případě potřeby


- 600 g oblíbeného ovoce (jahody, borůvky, banány, kiwi, ananas, mango,..)

- ½  hrnku rýžového mléka

- ½  hrnku ananasového (či jiného) džusu

- 1 zarovnaná čl agarového prášku

Troubu předehřejeme na 180 stupňů a v míse smícháme všechny mouky dohromady společně s kypřícím práškem. Ve vlažném mléce rozmícháme med a vlijeme do mísy k mouce. Obdélníkový, nejlépe skleněný pekáček (cca 20x15 cm) vyložíme pečícím papírem a vlijeme do něj těsto. Stěrkou ho dobře rozetřeme a uhladíme. Má o něco hustší konzistenci než obvykle. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20-25 minut. Zkontrolujeme špejlí. Necháme vychladnout.

piskot-bez-vajec

Mezitím si připravíme tvaroh. Všechny ingredience vložíme do hlubší misky a umixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Pokud by se Vám zdál moc hustý, přidejte trošku vody nebo rostlinného mléka. Já použila tofu Sunfood, které je hezky měkké, takže konzistence byla akorát. Výsledek by měl vypadat jako klasický měkký tvaroh.

Zcela vychladlý korpus opatrně rozkrojíme na dvě tenčí vrstvy. Spodní vložíme zpátky do pekáčku, potřeme polovinou tvarohu a přiklopíme druhou polovinou korpusu. Potřeme druhou polovinou krému a poklademe nakrájeným ovocem.

Smícháme rýžové mléko s džusem, agarem a přivedeme k varu. Pod pokličkou povaříme dvě minuty a ještě horké přelijeme přes ovoce. Necháme při pokojové teplotě odkryté vychladnout a poté dáme do lednice. Buchta chutná nejlépe odleželá několik hodin, kdy korpus nasaje vlhkost z krému. Až přijde v neděli návštěva, bude zírat a škemrat o recept. 😉

rostlinny-tofu-tvaroh-ovoce-a-piskot-bez-vajec

Energetická hodnota (kcal)

Bílkoviny (g)

Tuky (g)

Sacharidy (g)

153

5

2

28

Nová členská aplikace

Konečně lifestyle u kterého vydržíš! Fitness aplikace pro ženy, kterou budeš mít pořád po ruce ve svém mobilu a bude tě motivovat na každém kroku tvojí cesty.


Štítky


Mohlo by se vám také líbit

Domácí seitan

Domácí seitan

JAK CVIČÍM V TĚHOTENSTVÍ | Kompletní trénink vršku | Cviky na břicho a pánevní dno

JAK CVIČÍM V TĚHOTENSTVÍ | Kompletní trénink vršku | Cviky na břicho a pánevní dno
{"email":"E-mailová adresa je neplatná","url":"Adresa webových stránek je neplatná","required":"Chybí požadované pole"}
>