Často se stane, že dostanu chuť na pizzu, ale nechce se mi čekat s dlouhým kynutím těsta. Tenhle recept je však dokonalý v tom, že ji máte během chvíle hotovou. Je krásně křupavá a obložit si jí můžete vším, co máte rádi. Já ji mám dokonce raději než tu klasickou.

4 porce, (1 porce = 1 malá pizza, nebo polovina velké), příprava 40 minut
Ingredience
Korpus
- 300 g ovesných vloček
- 300 ml horké vody
- 4 čl lahůdkového droždí
- 1 čl soli
Na obložení - dle Vaší volby
- rajčatový protlak nebo kečup
- nastrouhané uzené tofu
- rostlinná mozzarella
- zelenina: žampiony, olivy, kukuřice, paprika, cibule, cuketa, lilek,…
- lahůdkové droždí na posypání
K podávání
- sweet chilli omáčka
- Tzatziky
- čerstvá rukola nebo špenát

Dáme rozehřát troubu na 180°. V míse smícháme všechny suché ingredience na korpus a zalijeme vroucí vodou. Přiklopíme a necháme 10 minut odstát. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vyklopíme. Nejprve mokrýma rukama, a poté mokrou lžící uhladíme těsto na placku silnou cca půl centimetru. Okraje můžeme potřít olivovým olejem, ale není to nutné. Vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme 15-20 minut. Po uplynutí této doby plech s korpusem vyndáme, potřeme rajčatovou omáčkou a obložíme dle chuti. Kolečka cukety a lilku je třeba předem opéct na pánvi. Chutnají na pizze báječně! Teplotu v troubě zesílíme na 200 a pečeme dalších 10-15 minut, dokud se zelenina (mozzarella) nezapeče. Necháme 3 minuty zchladnout na plechu, krájíme a podáváme. Můžete k pizze ještě přidat omáčky a čerstvou zeleninu.
Já ji mám nejraději jen se zeleninou a na závěr posypanou čerstvou rukolou a lahůdkovým droždím. 😉