Mandlový koláč s lesním ovocem

Tenhle recept není můj. Inspirovala jsem se na něj od jedné mojí bojovnice (klientky), když ho sdílela v naší privátní skupině Team Katty Veganza na facebook.

Je super, že inspiraci svým holkám nedávám jen já, ale i ony mně 🙂 No jsme prostě tým.

Tenhle koláč mě ale uchvátil a tak se s jejím dovolením chci o tenhle dokonalý receptík podělit i s vámi! Má velmi zajímavou chuť i konzistenci, trochu připomínající cheesecake a lahodnou jemnou mandlovou chuť, kterou krásně doplňuje kyselé lesní ovoce. Určitě jsem ho nedělala naposledy!​

Ingredience na 8 porcí = 1 celý koláč:

Na korpus:

– 300g bílého sojového jogurtu Sojade

– 100g kokosové mouky Adveni

– 70g mandlového proteinu Erdschwalbe

– 3 domácí vajíčka

– 50 kapek vanilkové stévie Zdravýden

– 1/3 čl mleté vanilky (nebo semínka z jednoho lusku)

– 200g lesního ovoce

Všechny ingredience kromě ovoce smícháme dohromady. Vnikne nám husté těsto, které rozetřeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a posypeme ovocem. Pečeme na 170 stupňů 30 min. Necháme vychladnou a vychladit v ledničce. Při servírování můžete koláč ještě pokapat medem nebo sirupem.

Edit: Na druhý pokus jsem upekla koláč bez ovoce. To jsem samostatně povařila s 2 dcl vody, 30 kapkami malinové stévie a 2 gramy agaru a nalila směs na mandlový podklad.

Napište mi, pokud ho vyzkoušíte. Udělá mi to radost 🙂

Nutriční hodnoty - 1 porce (1/8 koláče)

Energetický hodnota (kcal)

Bílkoviny (g)

Tuky (g)

Sacharidy (g)

148

11

6

11*

* z toho 7,5 g vláknina

Napsat komentář 0 komentářů