Tenhle recept není můj. Inspirovala jsem se na něj od jedné mojí bojovnice (klientky), když ho sdílela v naší privátní skupině Team Katty Veganza na facebook.
Je super, že inspiraci svým holkám nedávám jen já, ale i ony mně 🙂 No jsme prostě tým.
Tenhle koláč mě ale uchvátil a tak se s jejím dovolením chci o tenhle dokonalý receptík podělit i s vámi! Má velmi zajímavou chuť i konzistenci, trochu připomínající cheesecake a lahodnou jemnou mandlovou chuť, kterou krásně doplňuje kyselé lesní ovoce. Určitě jsem ho nedělala naposledy!
Ingredience na 8 porcí = 1 celý koláč:
Na korpus:
– 300 g bílého sojového jogurtu Sojade
– 100 g kokosové mouky Adveni
– 70 g mandlového proteinu Vegan fitness
– 3 domácí vajíčka
– 50 kapek vanilkové stévie Zdravý den
– 1/3 čl mleté vanilky (nebo semínka z jednoho lusku)
– 200 g lesního ovoce
Všechny ingredience kromě ovoce smícháme dohromady. Vnikne nám husté těsto, které rozetřeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a posypeme ovocem. Pečeme na 170 stupňů 30 min. Necháme vychladnou a vychladit v ledničce. Při servírování můžete koláč ještě pokapat medem nebo sirupem.
Edit: Na druhý pokus jsem upekla koláč bez ovoce. To jsem samostatně povařila s 2 dcl vody, 30 kapkami malinové stévie a 2 gramy agaru a nalila směs na mandlový podklad.
Napište mi, pokud ho vyzkoušíte. Udělá mi to radost 🙂
Energetická hodnota (kcal)
148
Bílkoviny (g)
11
Tuky (g)
6
Sacharidy (g)
11