Na tvorbu téhle dobroty jsem se chystala už dlouho. Když jsem byla malá „kindrmilchšnite“ a „kindrpingví“ byly moje oblíbené sladkosti 🙂 (Fuj, takový srágory chemický 😀 )
Ráda si zpestřuju jídelníček jak to jde a dělám pro sebe a miláčka zdravé bílkovinové dobroty, aby nás ta dietka pořád bavila a nelákaly nás nějaké neřesti 🙂
A tenhle kousek se fakt povedl, tak se o něj musím podělit i s vámi 😉 No vyzkoušejte a posuďte sami. A výroba je lehká jako facka 😉
Ingredience na 8 řezů:
Na piškot:
– 3 vajíčka (nejlépe domácí)
– 2 lžíce holandského kakaa
– 15 g rýžové mouky
– 20 g kokosové mouky
– 25 kapiček čokoládové stévie
– 100 ml mandlového mléka
– 1 čl kypřícího prášku
Na náplň:
– 200 g tofu natural
– 60 g mandlového mléka
– 1/3 čl mleté vanilky
– 2 čl citrónové šťávy
– 30 kapek vanilkové stévie
Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky smícháme se zbytkem ingrediencí. Jemně promícháme sníh s kakaovým těstem a vlijeme do formy vyložené pečícím papírem (cca 20×10). Pečeme na 180 stupňů cca 15 min. Otestujeme špejlí. Mezitím si uděláme „tvarohový“ krém. Jednoduše umixujeme všechny ingredience tyčovým mixérem dohladka.
Necháme piškot vychladnout a pak ho podélně překrojíme. Vnitřní část spodního dílů potřeme rovnoměrně krémem a přiklopíme druhou částí korpusu. Necháme přes noc vychladit a odležet v ledničce a pak nakrájíme na 8 řezů.
Ke kafíčku na odpolední sváču ideální!
Dobrou chuť 😉
Energetická hodnota (kcal)
85
Bílkoviny (g)
7,39
Tuky (g)
4,8
Sacharidy (g)
3
Právě se mi peče:D Jsem zvědavá co na to řeknou i mé dvě děti, které mléčný řez milují a já jim chci dát zkusit tuhle zdravou variantu. Jinak ja teď těžce odolavám nad Nugetou v lednicce takže beru tento recept jako spásu:) Děkuji
Doufám, že bude chutnat 😉
Katy, prosimtě a ta kokosová mouka se bere jako sacharid nebo ořech? 😀 díky
Já ych řekla, že jako tuk.. 😉