Máte rádi slané snídaně anebo prostě chcete občas obměnu od té sladké, aby se vám neomrzela? Taková typická snídaně naslano jsou vajíčka na různé způsoby. Zkuste to tentokrát bez nich a umíchejte si na pánvi tofu! Budete mile překvapení, jak moc velká mňamka to je a jak snadno a rychle máte královskou snídani naservírovanou.
Díky vysokému obsahu bílkovin v tofu získáte stejně sytou a výživnou snídani jako v originál vajíčkové verzi, ale tentokrát s menším množstvím tuku a 0 cholesterolu.
Kurkuma má skvělé, protizánětlivé účinky a dodá jídlu nádherně žlutou barvu.
Černá vulkanická sůl zase podporuje trávení, čistí střeva, snižuje krevní tlak a díky obsahu síry ovoní naše tofu zázračně autenticky vajíčkově. 🙂
2 porce, příprava 10 minut
Ingredience
Základ
- 1 balení pevného hedvábného tofu
- černá sůl
- koření: kurkuma, sladká paprika (volitelně navíc – chilli, sušená pažitka nebo bazalka)
Možné přidat
- lžička oleje
- žampiony
- jarní cibulka
- špenát
V základním receptu pouze slijete vodu z krabičky tofu a rukama ho propasírujete na pánev s nepřilnavým povrchem. Až pak zapněte plamen a postupně přidávejte koření a černou sůl. Promíchejte, prohřejte a můžete podávat. 🙂
Pokud máte rádi navíc zeleninu, můžete si na lžičce oleje orestovat cibulku, žampiony a/nebo špenát a až pak přidat tofu.
Báječně chutná s opečeným celozrnným toustíkem (dobrý koupíte třeba v Lidlu) nebo žitným chlebem potřeným rajčatovým protlakem s plátky avokáda a třeba čerstvou bazalkou!
Nutriční hodnoty na 100 g/1 porce tofu bez toustů a zeleniny:
Energetická hodnota (kcal) | Bílkoviny (g) | Tuky (g) | Sacharidy (g) |
---|---|---|---|
104 | 12,5 | 5,2 | 4,2 |