Dobroty do „low carb days“

Pokud chystáte tělíčko do léta nebo na soutěž a držíte sacharidové vlny anebo prostě snižujete množství sacharidů ve stravě, asi vám nemusím říkat, že hlad a chutě s námi dokážou někdy zacloumat.

Já na ně ale vyzrávám každý den tím, že si chystám skvělé dobrůtky a jídlu se snažím dodávat co největší objem, pestrost, barvy a chutě. A musím vám říct, že se na každou tu 50ku náramně těším 🙂

Jelikož těch svých „vynálezů“ mám už docela hodně, byla by škoda se o ně nepodělit i s vámi 🙂 Třeba vám tím taky pomohu lépe dietku snášet a třeba si jí vážně i užívat jako to dělám já :-)​

Bez čeho se v low carb dny neobejdu (vlastně ve všechny dny 😀 )

Stéviové kapičky Zdravý den s různými příchutěmi (100% přírodní)

Proteiny Growing naturals – rýžový, hráškový

​– Těstoviny shirataki – Slendier (momentálně vedou) a DIET

Kokosová mouka

Hedvábné tofu

– Zdravé tuky ve formě oříškových másel a avokáda

– Hory a hory zeleniny​​

Pod odkazy najdete všechny tyhle mňamky 😉 Přímo ty, které používám já.

Jak jsem už zmiňovala, v poslední době jsem do jídelníčku zařadila domácí vajíčka a právě ve dnech s nízkými sacharidy je ráda používám. Čistě veganská jídla jsem označila zeleně 😉

Snídně​

Ovesné vločky Mornflake (39g) – jemné uvařené ve vodě se stévií, na závěr smíchané s vyšlehaným bílkem (2ks) a posypané skořicí + banánové lívance

Banánové lívance

- 1/2 banánu

- 1/2 odměrky vanilkového proteinu Growing naturals

- 1 vajíčko

- 1 bílek

Banán rozmačkat, vše společně vyšlehat a upéct na pánvi potřené kokosovým olejem.

Kokosový chlebík

Kokosový chlebík

- 80g ovesných vloček Mornflake namletých na mouku

- 80g kokosové mouky

- 4 bílky

- 200ml vody

- 4 bílky

- 1 čl kypřícího prášku

- 1 čl psyllia

Vločky rozemeleme na mouku a smícháme s kokosovou moukou, psylliem a kypřícím práškem. Můžete ještě přidat skořici nebo naopak třeba kmín, podle toho, jestli budete chléb chtít použít naslano nebo nasladko. Já nepřidávala nic, aby byl univerzální 🙂 Vmícháme vodu a nakonec bílky vyšlehané do sněhu. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů 50 minut. Já pekla ve formě na chleba vyloženém pečícím papírem, ale těsto drží dobře pohromadě, takže vám postačí plech.

Kokosový chlebík s avokádovo-dýňovou proteinovou pomazánkou a banánem

Rýžové chlebíčky s avokádovo-dýňovou proteinovou pomazánkou a malinami

Rýžové chlebíčky s avokádovo-dýňovou proteinovou pomazánkou a malinami

- 100g avokáda

- 20g dýňového proteinu Sun&seed

- 1/5 čl semínek z vanilkového lusku

- 10 kapek vanilkové stévie Zdravýden

Vše smícháme v misce a rozmačkáme vidličkou na kaši.

Chilli tofu Alfabio osmažené na kokosovém oleji se zeleninou a 1 vajíčkem, okurka a bílá ředkev, kukuřičné chlebíčky s bio rajčatovým protlakem, bílý sojový jogurt Sojade s vanilkovou stévií, amarantovými perličkami a malinami.

Ovesné vločky mornflake (40g) s čokoládovou stévií zalité horkou vodou, krémík z čokoládového rýžového proteinu Growing naturals (1:2 s vodou), vlašské ořechy, bílý sojový jogurt Sojade s vanilkovou stévií a malinami, skořice.

Totéž co předchozí, jen protein je vanilkový, místo malin borůvky a navíc konopná semínka.

Svačiny

Proteinový vanilkový krém

Proteinový vanilkový krém

- 1 odměrka rýžového proteinu Growing naturals

- 220g pevného hedvábného tofu

Rozmixovat dohladka 😉

Wafle s pb2 a jablečno-skořicovým džemem WF.

Wafle s kokosem, pb2 a jahodovou polevou WF.

Wafle s kokosem, pb2 a jahodovou polevou WF

- 4 vaječné bílky

- 10g rýžové mouky

- 10g kokosové mouky

- 10g rýžového proteinu GN

- 5 kapek stévie

- 1/3 čl kypříchího prášku

Vyšlehat metličkou, upéct ve waflovači lehce vytřeném kokosovým olejem. Pečte na mírný stupeň cca 10 min. a pak nechte dalších 10 min. dojít vypnuté. Krásně změknou, netrhají se a dobře se z waflovače vyndavají.

Proteinový cheesecake s hoblinkami hořké čokolády bez cukru, kokos.

Proteinový cheesecake s arašídovým máslem a jablečno-skořicovým džemem WF.

Proteinový cheesecake s kešu máslem, borůvkovým džemem WF a kokosem.

Proteinový cheesecake 

- 2 balení pevného hedvábného tofu

- 100ml mandlového mléka Ecomil

- 1 vajíčko

- 2 bílky

- 3 odměrky vanilkového rýžového proteinu GN

- 1 čl semínek z vanilkového lusku

- 80 kapek vanilkové stévie

Vše rozmixovat dohladka, nalít do formy vyložené pečícím papírem, péct na 150 stupňů 60 minut, vychladit.

Čokoládové wafle s domácím čokoládovým dipem a raw mandlovým máslem Sun&seed.

Čokoládové wafle

- 3 bílky

- 1/2 cukety

- 3/4 odměrky čokoládového rýžového proteinu GN

- 7 kapek čokoládového stévie

- 1/3 čl kypřícího prášku

Bílky vyšleháme s proteinem, stévií a kypřícím práškem, vmícháme jemně nastrouhanou cuketu a postupujeme stejně jako u předchozího receptu na wafle.

Čokoládový květákový chlebíček podle Verisi s raw mandlovým máslem Sun&seed.

Čokoládový květákový chlebíček podle Verisi

- 150g uvařeného květáku

- 1 odměrka čokoládového rýžového proteinu GN

- 1 odměrka hráškového vanilkového proteinu GN

- 1 lžíce 100% kakaového prášku

- 3 bílky

- 1 vajíčko

- 1/2 čl prášku do pečiva

- 15 kapek čokoládové stévie Zdravýden

Vše rozmixovat na hladký krém, nalít do formy na chlebíček vyložené pečícím papírem. Péct na 200 stupňů 20-25 minut.

Čokoládové muffiny s domácím čokoládovým dipem a raw mandlovým máslem Sun&seed.

Stejné ingredience i poměr jako u čokoládových waflí, jen upečené v silikonových mufinových formičkách na 200 stupňů 34 minut.

Obědy/Večeře

Shirataki DIET nudle se směsí dušené zeleniny se sojovkou, sušeným zázvorem a nudličkami seitanu.

Špagety shirataki Slendier s indickým sojovými nudličkami a směsí dušené zeleniny.

Andělské vlásky shirataki Slendier s pyré z dušené brokolice, avokáda a kořením česnek a bylinky. Sojové stripsy Beyond meat, paprika.

Nudle shirataki Slendier s karibskou zeleninou (obsahuje kousíčky ananasu, manga, citrónovou trávu, chilli a kapku kokosového mléka) s nudličkami seitanu.

Špagety shirataki Slendier s rajčatovou omáčkou (bio rajčatové kousky v konzervě) s bazalkou, „mletým hovězím masem“ Beyond meat a dušený špenát s cibulí, česnekem a lahůdkovým droždím.

Rýže shirataki Slendier (top!) se směsí dušené zeleniny s bylinkami a orestovaným lahůdkovým tofu Alfabio.

Jednoduše zeleninový salát s avokádem, jablečným octem a provensálskými bylinkami.

Mňam, mňam, to se mám 🙂 !!

Napsat komentář 1 Komentář