Už se mi někdy přestává chtít věřit tomu, že dodržuju nějakou zdravou a dietní stravu. Jako třeba při pojídání tohohle dortíčku k odpolední kávičce, kdy se cítím jak v nějaké luxusní cukrárně, kde si vychutnávám pařížák <3 Jako vážně vám můžu říct, jakožto beznadějný milovník čokolády, že tohle je nejlepší, nejlahodnější, nekakaovější čokoládový dort, který jsem kdy jedla!
Asi se vám také nebude chtít věřit, že obsahuje jen minimum sacharidů, spostu bílkovin a vlákniny a že ho můžete jíst klidně každý den bez výčitek a přitom dosahovat svých cílů v budování štíhlé a fit postavy... až se vám bude rozplývat na jazyku. Ale je to pravda! Tak honem, přestaňte slintat a pojďte si ho upéct 😉
Ingredience na 6 porcí = 1 celý dort:
- 4 dávky Fazolového brownies pro mlsné fitnessky
Na krém:
- 1 balení pevného hedvábného tofu
- 1 tabulka hořké čokolády
- sladidlo (např. stéviové kapičky nebo erythritol)
Brownies upečeme podle základního receptu v kulaté dortové formě. Já mám průměr 20 cm. Ale nevadí ani větší. Jen bude dort nižší. Necháme ho důkladně vychladnout při pokojové teplotě.
Následně si připravíme krém. Hořkou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a společně s tofu (pokojové teploty) umixujeme do hladka. Korpus rozřízneme podélně napůl, spodní díl namažeme polovinou krému a přiklopíme vrchní částí korpusu. Celý dort z vrchu i po stranách potřeme druhou částí krému, přiklopíme a necháme ztuhnout v lednici několik hodin.
Doufám, že si budete mlaskat tak jako já! Dejte vědět v komentářích, jak se vám povedl a jak jste si na něm pochutali 🙂
Energetická hodnota (kcal)
324
Bílkoviny (g)
27,4
Tuky (g)
13,6
Sacharidy (g)
18,3
Katko, jak velké balení tofu jste použila? Koupila jsem ve zdravé výživě 1 balení a je ho 125g. Bude to stačit? Vyšlehá se?
Děkuji
Martina
Ahojky, já použila HEDVÁBNÉ TOFU – MORI-NU 349G 🙂
Katty, hned co mi od vás přišlo hedvábné tofu, jsem se do dortíku pustila! Je úžasný a super sytý 🙂 Díky za skvělý recept 😉
Ahoj Katko, v čem je hedvábné tofu jiné/lepší oproti běžnému? Lze v receptu hedvábné tofu nahradit běžným natural, případně přírodním šmakounem?
jinak díky za skvělý blog, videa i recepty, moc ráda tě sleduji a fandím!
Dana
Děkuju Dani 🙂 Určitě bych ho nezaměňovala vůbec ne za to, co jsi uvedla. Hedvábné tofu je úplně jiné. Tady jsem o tom psala: https://www.instagram.com/p/BRAqsAQhOFp/?taken-by=katty_veganza